Tentang Jambatan Baru Pulau Pinang

Posted: June 19, 2008 in Uncategorized

Secara umum saya rasa gembira atas keputusan kerajaan untuk tidak membatalkan projek jambatan tersebut kerana ia merupakan satu keperluan mendesak mahupun bagi kegiatan sosial (ulang-alik kenderaan rakyat) dan juga tujuan komersial – penghantaran komersial.

Saya juga menghormati keputusan kerajaan kerana tidak menarik projek tersebut kerana memang sah kerajaan sekarang menitik beratkan soal pembangunan dan kemajuan tanpa menjadikan hal perbezaan kerajaan sebagai batu penghalang. Dari sini kerajaan BN telah menunjuk kematangan. Tetapi…

Walau begitu, tindakan BN yang mendesak ahli2nya yang dilantik dlm pentadbiran kerajaan pembangkang adalah langsung tidak menampak kematangan politik dikalangan BN. Ingatlah apabila kita bertindak begini, rakyat akan lebih suka pembangkang kerana mereka tiada masalah berkerja dengan sesiapa seperti yang ditunjuk oleh Lim Guan Eng. Tetapi BN tidak boleh – apa macam, ini kene ubah – kita mesti matang, ini bukan politik zaman dulu, kerjasama dengan lawan kira khianat terhadap parti.

Mari ubah!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s