Fakulti Kita Mengalami Masalah Kejatuhan Dalam ranking Mooting Malaysia!

Posted: June 15, 2008 in Uncategorized

Kekalahan kita yang jatuh kepada tempat nombor 4 pada pertandingan mooting phillip jessup tempohari memang cukup menyedihkan, ini disuarakan oleh Prof Mat sendiri pada parti no wine and cheese yang baru sahaja diadadakan pada sem lepas.

UiTM Law Fakulti, adalah boleh dikata antara fakulti yang terkenal berbanding fakulti undang2 yang lain – umum tahu bahawa ranking kita adalah nombor dua, in general, dimana yang pertama adalah Univesiti Malaya. Jadi kekalahan kita pada pertandingan dimana kita jatuh pada nombor empat memang patut kita rasa kecewa.

Saya tidak menyalahkan team kita yang bertanding pada waktu itu kerana mereka telah berusaha sedaya upaya untuk memenangi pertandingan tersebut, tetapi saya ingin mempersalah majoriti pelajar Fakulti Undang2 kita kerana tidak menunjukkan sokongan dalam pertandingan ini dengan tudak ramai yang mahu menyertainya. Saya rasa ada sebilangan pelajar dean list kita, tapi kenapa mereka tidak mahu menggunakan kepandaian dan kerajinan mereka untuk nama fakulti kita, saya pelik dan adakah mereka layak untuk mengutuk sedangkan mereka, bukan dean list sahaja malah majoriti patut disalah jikalau prestasi mooting UiTM merudum begini!

Jadi saya menyeru agar ramai pelajar undang2 uitm untuk tolong kita punya fakulti dengan menyertai team mooting kita pada pertandingan law asia yang akan diadakan tidak lama lagi. Jangan risau soal pengalaman traning secukupnya akan diberikan, kefasihan bahasa inggeris amat digalakkan, dan otak goreng mestilah perlu, sebab masuk court – itulah ingredient a best lawyer.

Jangan risau aku join, kita memang perlu orang – jadi marilah sama2 jaoin untuk Fakulti kita jugak!

Jadi marilah join, call saya di 0132223801, atau hadir ke fakulti – pada minggu depan untuk mula membuat persiapan!

Advertisements
Comments
  1. Siddiq Azani says:

    bila law moot asia?

  2. VENDATOR says:

    patut dalam tengah sem – tapi submission kene hantar bulan januari…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s