Aku Gile Kagum, Kawin 4 – Aim 40 Anak!

Posted: June 13, 2008 in Uncategorized

Berita star – lihat blog saya di, http://aizuddinsapian.blogspot.com/, yang mencerita pasal seorang perindung jual untuk kawin 4, yang mana 3 bini dia dah setuju dan juga mahkamah turut setuju – merupakan perkara yang aku paling kagum, hahaha…

Terasa macam nak kawin 4 pulak, hahaha…

Walaubagaimana pun, usaha dan kejayaan beliau patut dijadikan contoh, terutama bagi yang mampu kerana faedahnya amat banyak kepada umat Islam dan survival kuasa politik melayu di negara kita. Kemampuan untuk memastikan kehangatan rumah tangga, walau terpaksa membahagi 3, tak lama lagi bahagi 4, merupakan satu kejayaan yang menakjubkan, kita patut contohi lelaki ini, hahaha…

Ini merupakan sejarah apabila berita mengenai kejayaan poligami ditunjukkan yang sebaliknya pada masa sebelum ini, kita hanya membincang masalah poligami, ingatlah poligami takkan berlaku kalau buruknye lebeh banyak dari baik, kalau banyak buruk, sudah tentu nabi akan haram poligami, hahaha…

Jadi, ape kate anda, nak kawin 4?

Comments
  1. Siddiq Azani says:

    apsal tibe2 je bnyk post ko ni?haha. aku nk kawin dua sudih…hahaha

  2. VENDATOR says:

    aku cuti sidek – semakin hari makin banyak isu – dan aku ade pandangan – jadi lontarkan sahaja…

    kadang2 menjawab tuduhan atau post orang lain…

    tentang kawin 2, kalau mampu adil dan niat tepat dan betul – apa salahnya – teruskan…

  3. the raihan says:

    niat tepat? define niat tepat.

    sumtimes kan, newspapers kan be very ridiculous. nyk2 berita, boleh la pulak letak psl org kawin 4 kt front page?? nonsense.

    p/s; polygamy isnt wrong, but the people who practice polygamy, is.

  4. Din Buncit says:

    raihan – no offence intended – then impliedly you are saying that prophet and those who practice polygamy – is(are) wrong…

  5. Din Buncit says:

    niat tepat, polygamy allowed bacause to offer help to widow and unfortunate women but it can always be done if you think you want to contribute to the strengh of ummah – of course by increasing thier number through polygamy…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s