Kenyataan PM Mengecewakan

Posted: April 10, 2008 in Uncategorized

Tindakan Pak Lah untuk tidak meminta maaf kepada Tun Salleh Abas merupakan satu berita sedih untuk seluruh rakyat Malaysia. Sebagai Perdana Menteri atau kerajaan yang mempunyai tanggungjawab untuk memastikan ‘good governance’ dari segala aspek termasuk keadilan, merupakan satu kesilapan. Beliau sepatutnya memanfaatkan peranan untuk menarik kembali sokongan rakyat yang telah terhakis berikutan tindakan Tun Dr mahathir terhadap sistem kehakiman negara, tetapi Pak Lah telah mensia-siakan peluang ini.

Ini boleh juga ditafsirkan sebagai satu kegagalan kerajaan menunaikan janji untuk memulihkan kembali sistem kehakiman negara yang sudah dipandang rendah kini. Walaupun begitu, saya berharap janji-janji lain yang berkaitan dengan kehakiman dapat ditunaikan untuk negara Malaysia yang lebih selamat dan adil.

Comments
  1. Siddiq Azani says:

    sabar din..hahahaha..nmpknya paklah dgr ckp aku kali ni…hahahaha

  2. vendetta says:

    weyh buncit..
    ko yg sbnrnye salah dlm hal ni…
    sbnrnye bile mintak maap kat tun salleh, pak lah nak expose kat malaysian yg sbnrnye yg ahat adlh tun mahathir (org yg kritik die kaw2 dalam pentadbiran)…so, org dah taw dah, sbnrnye tun mahathir paku dulang paku serpih, mengate org die yg lebih..respon rakyat yg mcm tu lah yg pak lah nak kan…satu lagi,scr x langsung, ini akan expose pulak kePENAKUTan anwar ibrahim tym pemerintahan die di bwh kangkang tun mahathir dulu…nape die x membela tun salleh sebagaimana die membela diri sendiri ketika dipecat tun mahathir…(bwat la tunjuk prasaan ke,demontstrasi ke,reformasi ke,or tampal le gamba muke die ade lebam kat mata,lekat kat sume jamban kat msia ni),,,itu yg pak lah cube bwat,,,satu lg,impliedly bile pak lah bwat gini, dapat la die bodek peguam (dgr x tepukan gemuruh 500 peguam tym majlis announcing ex gratia tok tun salleh tu?)…hahaha…dan die jugak akan dilihat sbg pemerintah yg mulia,down to earth,sanggup mengaku kesilapan sendiri sungguhpun bukan die yg bwat salah tu…bapak mulia nye pak lah ni…
    fuck off!! tu sume gimik politik…
    ko pun mudah tertipu!!! xgune perut penuh dgn ilmu!!!!!!

  3. vendetta says:

    wwd

  4. din buncit says:

    bro, saya gormat pandangan kamu, ada betulnya, tapi sebenarnya saya hanya ingin mengambil kesempatan daripada gimik politik pak lah, untuk memulihkan kehakiman, memanglah itu satu gimik politik, tapi cube pikir balik, pak lah buat statement untuk pulihkan kehakiman, kalau dia tak buat macam mana dia cakap, sudah tentu dia akan hilang undi untuk pilihanraya akan datang, sebenarnya, dalam dunia ni, memang hampir semua yang baik dikatakan gimik politik termasuklah islam hadhari, jadi kita mestilah pandai mengambil peluang daripada gimik politik tersebut untuk keuntungan kita, ingatlah kehakiman itu yang hanya menjaga hak saudara, kalo ia tak dipulihkan nanti satu hari terkena kat muka kita, balik kepada ambil peluang tadi, islam hadari contohnya sebagai gimik politik, saudara tahu banyak dana diperntukkan untuknya bukan, adakah tindakan kita menggunakan platfom itu untuk menyebarkan islam dengan cara yang lain dianggap tertipu, atau dengan tidak menggunakan ilmu di perut? tepuk dada tanya iman…

  5. vendetta says:

    shit bro..
    da sampai masenye sume bende ni dihandle dgn care yg same bile kite kena..
    rakyat msia bkn bodoh..
    bkn x btol…bkn lagi mase zaman pemerintahan british dulu..
    byk dah benda yg disimpan dan disorok…
    (najib ngn altantuya die,baginda razak yg immune,article 121, clips judicial wings, power kaw2 kt AG’s..)
    ape lagi?? xkan kite nak bergerak sampai ke zaman di mane satu thp pemilihan pemimpin hanya pada gimiknya? lakonan baeknya? atau pun wanna choose lesser evil from 2 devils…fuck man!!! enough is enough…zaman flinstone pun pemilihan ketua mengikut sape kuat…bukan sape yg blagak kuat…
    korg pun tgk cite SPARTAN kan? hahaha..bkn yg versi meet the spartan tu la…yg 300 tu…cube pikir kalo leonidas tu blagak kuat, tapi sbnrnye PONDAN…bpk fucknye jd kat SPARTA…

  6. VENDATOR says:

    well bro, i agree with you, but nothing much that we can do about it…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s