apabila kerisauan melanda…

Posted: March 30, 2008 in Uncategorized

masa berlari dengan lebih pantas, kalau dulu lari je, sekarang, berlari pantas, mane taknye, sem 2 ni dah nak habis dah, memang banyak kerisauan dalam kepala ni, dengan final exam, hutang keliling pinggang, dan yang paling tak boleh bla, azam masa baru masuk sem ni tak menjadi, malah jadi lebih teruk lagi…

masa awal2 sem dulu, nak buat ni lah, nak buat tu lah, tapi semua tak menjadi, semua ni semua masalah sikap, tak tau lah apa nak buat nak ubah sikap ni, memang sukar nak ubah sikap, malas tu bukan menurun tapi kini makin malas, kalo dulu selalulah membaca gak, tapi sem ni langsung buku yang dibeli dan seguni tapi banyak yang tak habis baca lagi, apelah nak jadi, aku fikir makan masa bertahun kot nak habiskan baca buku-buku yang aku beli…

dari segi perbelanjaan, memang bertambah, tak tau kemana perginya, keluar 100, nanti malam tinggal kurang 50, keluar 200 dua hari habis, mungkin sebab rokok, atau mungkin sebab lain, tapi kalo guna untuk makan aku tak kesah, makan penting tu, tak makan tak dapat maintain perut buncit ni, aset mesti dipelihara…

sebut pasal lesen, last time plan nak amik lesen tapi tak dapat sebab kene bayar hutang ptptn, bukan sikit tapi RM 7500, cash, mana nak amik duit, tapi walau macam mana pun aku cukup makan, kenyang hari-hari, makan pun sedap2, tapi pasal hutang ni aku yakin dapat settle punyelah…

pasal agama, lagi teruk, dan jadi ketua setan dah, mungkin next sem jadi iblis kot mane tau, atau pun next sem turun sikit jadi kuli setan dan mungkin turun lagi jadi malaikat, mane tau, amin, insyallah…

yang membaca tu, jangan lupa doakan kebahagian aku, sesungguhnya doa korang memang beharga kerana doa aku tak leh pakai, setan berdoa, terbakar dunia ni, hang tau!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s