home sweet home…

Posted: February 4, 2008 in Uncategorized

akhirnya aku dirumah, baru sampai semalam, apa2 pun aku cukup bersyukur kerana sampai rumah, kerana bagi aku, perjalanan nak balik rumah ni memang susah, bukanlah susah sangat patutnye, tapi fikiran ni yang banyak sangat melilau…

saja nak cite, semalam masa aku nak balik, macam2 aku fikir, dengan validation yang belum buat lagilah, cuaca mendunglah, bilik melambak lah, tapi yang paling besar ialah malas, betapa malasnye nak bawak motor ke rumah…

aku pun fikir gak, ape rasanye di rumah ketika, rokok adalah satu rahsia besar negara, hidup dan mati, tapi hari ni ok je, tapi desire nak rokok tu membuak-buaklah…

masa on the way balik, selepas keluar dari lebuhraya elite, iaitu di lebuhraya seremban-kl, aku terserempaklah dengan kereta yang berhenti tengah jalan, aku pun fikir, biasalah tu, kereta rosak, tapi masa lalu melepasi gerombolan kenderaan, sume ade, polis, ambulan belum sampailah, seorang penunggang motor dah tergolek atas jalan, tengok kepada kedaan sekitar ok je, kenapa tidak ada ribut tetibe je rider ni mati tepi jalan, tapi hati aku terganggu jugak lah, mula bawak laju tapi lepas tu nak potong motor lain pun cuak…

sekarang ni, masa taip post ni, aku baru je lepas basuh motor, maklumlah dah berbulan tak basuh, aku punye bonsai pun dah liar dah dia punye dedaun, masa untuk trim dah tiba…

tak tau lah apa nak cakap lagi, best rasenye kat umah, mak tenmgah masak kat dapurtu, Allah hai, best nyer…

Comments
  1. Siddiq Azani says:

    woi post psl politik la..aku menunggu ni..hahaha

  2. Commando says:

    perghh.. saudara.. tidak syakk lagi saudara dah sampai.. terus basuh motor ye bang.. din.. try n survive this week without smoking..kalau bleh meaning ko tak tegar lagi laa.. hehehehe.. makan kan utk aku sekali masakan mak kau.. huhu.. trim pokok ye bang.. trim abg nya sekali ye.. wakakakakka.. punya rambut ke apa2.. jgn fikir lain plak.. hahahaahha.. miss you..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s